PRIMA PAGINA»Steaua se pregătește pentru Eurocup!
MECIURI

Steaua se pregătește pentru Eurocup!

Marko Marinovic (conducător de joc, 1.83 metri, 32 de ani) este un fost campion cu naționala Serbiei la Jocurile Mondiale Universitare (2003), câștigător al Ligii Adriatice, alături de FMP Zeleznik (2006), al FIBA EuroChallenge, cu Aksvayu Girona (2007), și al EuroCup, cu Power Electronics Valencia (2010)! Un fundaș cu o viziune excelentă, care împinge în permanență mingea către panoul advers și își pune coechipierii în valoare, căutând cele mai bune soluții pe semicerc sau, după caz, la interior.

Marko a jucat un sezon în Euroliga și șapte în Eurocup! Dacă acum doi ani a reușit să o ducă pe Radnicki în Top 32, sezonul trecut el a repetat isprava cu Union Olimpja Ljubljana! În 14 meciuri a înregistrat 10 puncte și 5.4 recuperări, afând statistici excelente și în Liga Adriatică!

 

Conducerea Steaua CSM EximBank anunţă cu mândrie transferul centrului american Chris Cooper (25 ani, 2.05 metri)!

Jucătorul de peste Ocean a evoluat ultima dată la campioana CSU Asesoft, alături de care a cucerit titlul național, Supercupa și a pus umărul pentru un parcurs de excepție în Eurocup!
La debutul în România, în tricoul Asesoftului, Chris a avut niște statistici bune pe medii reduse de minute, ceea ce îl recomandă drept un jucător cu mare potențial. În Eurocup, americanul a înregistrat, în 16 meciuri, 3.3 puncte, 4.3 recuperări și un capac pe partidă. Printre meciurile bune ne amintim de victoria ploieștenilor la Valencia, deținătoarea trofeului, atunci când pivotul a bifat 5 puncte, 5 recuperări și 5 capace, recordul rundei în Eurocup! Și în fața turcilor de la Banvit, Cooper a contribuit la victorie cu 8 puncte și 5 recuperări!
În campionat, americanul s-a dezlănțuit pe final de sezon, terminând stagiunea cu 8.2 puncte, 6 recuperări și 1.3 capace pe meci! Cu siguranță, steliștii se pot aștepta la ce este mai bun din partea sa, acest jucător fiind unul devotat 100%, eficient și luptător, precum un adevărat militar!

 

Un alt nume important adus de Steaua pentru sezonul 2015-2016 este Denis Ikolev. Ucrainean-american, noul jucător al militarilor măsoară 2.00 metri și este extremă.


El sosește de la Slask Wrocklaw, din primul eșalon baschetbalistic al Poloniei. Aici a jucat 33 meciuri în sezonul 2014/15 având medii statistice de 9.6 puncte, 4.1 recuperări și 1.4 pase decisive cu 0.9 intercepții respectiv 0.5 capace pentru 12.8 la eficiență. De notat că la această echipă Ikovlev a fost coleg cu Aleksandar Mladenovic, fostul pivot al lui BC Mureș și Gaz Metan Mediaș.


Cea mai bună prestație a lui Ikovlev în sezonul 2014/15 a fost împotriva lui PGE Turow Zgorzelec, campioana Poloniei. El a avut 20 puncte (4/4 la trei puncte, 3/3 la două puncte, 2/2 la linia de pedeapsă), 3 recuperări, 2 capace și o intercepție pentru 26 la eficiență.


Slask a ocupat locul al 6-lea în Polonia și a părăsit playoff-ul din primul tur.


De-a lungul carierei, Denis a jucat în Ucraina, incluzând marile forțe ale acestei țări – Budivelnik Kiev, BC Donetsk și Khimik Yuzhny. Acesta va fi cel de-al 2-lea angajament al lui Ikovlev în afara Ucrainei în calitate de jucător profesionist. El a acumulat experiență la nivelul Ligii VTB și EuroCup. De asemenea, a jucat în NCAA pentru Nevada Wolfpack.


 

Totodată, Steaua i-a transferat pe românii Levente Szijarto, Bogdan Popa, Adrian Roșu și a prelungit înțelegerile jucătorilor Titus Nicoară, Mihai Paul, Ionuț Drăgușin, Pankrakije Barac și Biografie Wilburn Amis.

NE SPRIJINA
Exim BankPMBRegina MariaBCRTaverna Sarbului
© Copyright Steaua Basket 2019. Toate drepturile rezervate.